Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate” pentru atacul din 7 octombrie

Fostul preşedinte american şi actualul candidat pentru alegerile prezidenţiale din acest an a acordat un interviu publicaţiei Time, iar în cadrul acestuia a declarat că atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului ,,nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”.

Potrivit POLITICO, Donald Trump l-a acuzat pe premierul Netanyahu că a fost nepregătit pentru masacrul din noaptea de 7 octombrie, în contextul în care este cunoscut faptul că armata israeliană are unul dintre cele mai sofisticate echipamente.

,,Ei au cel mai sofisticat echipament. Aveau… totul era acolo pentru a opri asta”, a declarat Trump în timpul interviului acordat. ,,Şi o mulţime de oameni ştiau despre asta, ştiţi, mii şi mii de oameni ştiau despre asta, dar Israelul nu ştia despre asta şi cred că el este învinuit pentru asta foarte puternic”.

Deşi se declarase loial Israelului, Donald Trump a devenit din ce în ce mai critic la adresa premierului israelian Benjamin Netanyahu după evenimentul din 7 octombrie, în urma căruia aproape 1200 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea atacului.

La începutul acestei luni, Trump a declarat că Israelul ,,pierde războiul de PR” în gestionarea războiului din Gaza din cauza postărilor sale pe reţelele de socializare care prezintă imagini de distrugere, notează POLITICO.

Mai mulţi oficiali din întreaga lume l-au criticat pe Netanyahu pentru faptul că a jurat că va continua războiul cu Hamas până când va câştiga, în contextul în care zilnic sunt raportate decese în urma atacurilor Israelului în Fâşia Gaza.

De asemenea, oficiali de top din domeniul securităţii naţionale a Israelului au cerut, în luna ianuarie a acestui an, demisia lui Netanyahu, acesta fiind considerat o ameninţare ,,existenţială” la adresa ţării. În plus, la începutul lunii aprilie, mai mulţi protestanţi din Israel au ieşit în stradă şi au criticat măsurile luate de premier, cerându-i demisia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].