Grupurile rivale palestiniene Hamas şi Fatah au negociat împăcarea la Beijing

Grupurile rivale palestiniene Hamas şi Fatah şi-au exprimat voinţa politică de a căuta reconcilierea prin dialog în cadrul discuţiilor de de la Beijing, a anunţat marţi Ministerul de Externe al Chinei, potrivit Reuters.

„Reprezentanţii Mişcării Palestiniene de Eliberare Naţională şi ai Grupului de Rezistenţă Islamică au sosit la Beijing în urmă cu câteva zile pentru un dialog aprofundat şi sincer”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian.

Lin a mai spus că ambele părţi „au ajuns la un acord privind continuarea dialogului”.

Cele două organizaţii sunt în conflict din 2007, de când luptătorii Hamas au expulzat Fatah din Fâşia Gaza în timpul unui scurt război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].