Războiul din Ucraina, ziua 797. Casa Albă nu poate face comentarii cu privire la calendarul şi livrarea ajutorului american pentru Ucraina. Fost ofiţer german recunoaşte spionajul pentru Rusia, motivat de teama unui război nuclear.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 468.720 de soldaţi în Ucraina începând cu 24 februarie 2022

Rusia a pierdut 468.720 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale, la 24 februarie 2022, a anunţat la 30 aprilie Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene.Acest număr include 1.250 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.307 tancuri, 14.046 de vehicule de luptă blindate, 16.109 vehicule şi rezervoare de combustibil, 12.011 sisteme de artilerie, 1.053 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 779 de sisteme de apărare aeriană, 348 de avioane, 325 de elicoptere, 9.531 de drone, 26 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE FT: Şeful Naftogaz cere UE să protejeze depozitele de gaze împotriva atacurilor ruseşti

Directorul general al companiei naţionale de energie din Ucraina a îndemnat ţările UE să ajute la protejarea instalaţiilor sale de depozitare a gazelor naturale împotriva recentelor atacuri ruseşti, astfel încât acestea să poată contribui în continuare la scăderea preţurilor pe întregul continent.

UPDATE WSJ: Un producător din Harkov îşi diversifică afacerile şi produce drone cu rază lungă de acţiune

 Într-un hangar ascuns în vestul Ucrainei, câteva zeci de muncitori produc drone cu rază lungă de acţiune, concepute pentru a satisface cererea în creştere, în condiţiile în care Ucraina îşi intensifică campania de lovituri în interiorul teritoriului rusesc, potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal.

UPDATE Casa Albă nu poate face comentarii cu privire la calendarul şi livrarea ajutorului american pentru Ucraina

Livrarea de ajutor militar către Ucraina continuă, dar Casa Albă nu poate comenta calendarul şi volumul livrărilor din cauza preocupărilor legate de securitatea operaţională, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, la 29 aprilie.

UPDATE Forţele ruse atacă 7 comunităţi din regiunea Sumy, avariind o şcoală

Forţele ruse au atacat şapte comunităţi de-a lungul graniţei din regiunea Sumy pe 29 aprilie, distrugând o şcoală, a anunţat administraţia militară regională. Au fost înregistrate cel puţin 73 de explozii.

Fost ofiţer german recunoaşte spionajul pentru Rusia, motivat de teama unui război nuclear

Un fost căpitan al armatei germane, identificat doar ca Thomas H., a recunoscut că a spionat pentru Rusia, invocând temeri legate de o potenţială escaladare nucleară globală în contextul războiului Rusiei din Ucraina, anunţă The Kyiv Independent.

În procesul desfăşurat la Düsseldorf, el a mărturisit că a desfăşurat activităţi de spionaj şi a dezvăluit secrete de stat. Thomas H., arestat în august anul trecut când îndeplinea funcţia de ofiţer, şi-a exprimat regretul, recunoscând acurateţea acuzaţiilor.

Motivat de temerile pentru siguranţa familiei sale după ce a urmărit conţinut pro-rus care sublinia riscul unui conflict nuclear în Ucraina, el a contactat autorităţile ruse pentru a afla situaţia. Astfel, el s-a apropiat de consulatul Rusiei din Bonn şi ambasada din Berlin în mai 2023, oferind cooperare şi furnizând informaţii sensibile.

Thomas H., angajat la o facilitate a armatei germane din Koblenz, responsabilă cu testarea echipamentelor şi tehnologiilor militare, ar fi furnizat documente militare serviciilor secrete ruse fără a primi plată. Tot în aceeaşi perioadă, el s-a alăturat partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Acest caz contribuie la provocările de securitate şi de informaţii ale Germaniei de la invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv arestarea recentă a cetăţenilor germano-ruşi sub suspiciunea de sabotaj militar şi expunerea discuţiilor sensibile ale oficialilor militari germani de rang înalt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].