Românii aşteaptă vacanţa de Paşte: Care sunt cele mai populare destinaţii pentru sărbătorile pascale

Două sărbători au fost comasate, astfel că minivacanţa va începe de miercuri şi se va termina luni, 6 mai, a doua zi de Paşte.

Pentru data de 2 mai, joi, Guvernul a stabilit să se facă punte, astfel încât angajaţii din mediul de stat să beneficieze de mai multe libere de Paşte, dar se preconizează că şi mulţi dintre cei care lucrează în mediul privat vor primi o zi liberă cu recuperare.

În acest context, hotelierii s-au pregătit din timp şi au lansat oferte de 1 Mai şi Paşte, mai ales că mulţi turişti au mers pe trendul early booking şi au planificat din vreme sejurul de sărbători, pentru a profita de tarifele mai mici şi de varietatea locurilor disponibile.

Potrivit datelor Travelminit.ro, cele mai populare destinaţii au fost Braşov, Sibiu, Praid, Bucureşti, Cluj-Napoca, Sighişoara, Oradea, Băile Felix, Predeal, Buşteni, oraşe alese frecvent de turiştii aflaţi în căutarea unor city break-uri sau scurte escapade de weekend.

Care sunt tarifele

La capitolul tarife, preţurile sunt într-o uşoară creştere faţă de anul trecut pentru perioada Paştelui. De exemplu, preţul pentru un sejur de o noapte/2 persoane este de 333 de lei în 2024, în comparaţie cu 303 lei în 2023, în creştere cu 10%, în timp ce preţul pentru un sejur de 2 nopţi/2 persoane, este de 702 de lei în 2024, în comparaţie cu 662 de lei în 2023.

Raportul se schimbă în cazul unui sejur de 2 nopţi/4 persoane, care costă, în medie, 1195 de lei în 2024 faţă de 1050 de lei în 2023. De asemenea, un sejur de 4 nopţi/4 persoane costă, în medie, 1897 de lei în 2024.

Potrivit unui chestionar în rândul hotelierilor şi al proprietarilor de pensiuni şi case de vacanţă, numai 28% dintre respondenţi susţin că sunt mulţumiţi cu rezervările efectuate în acest an. Piaţa este într-o continuă dinamică în această perioadă, astfel că există în mod sigur şi români care vor decide să plece într-un sejur în ultima clipă, căutând promoţiile last minute. Iar partea bună este că încă există disponibilităţi pentru vacanţa de vară şi nu numai, la preţuri chiar accesibile.

De altfel, în ceea ce priveşte rezervările early booking şi cele last minute, hotelierii susţin că procentele sunt egale: sunt persoane care, într-adevăr, şi-au planificat sejurul de Paşte cu mult timp înainte, dar sunt şi turişti care de-abia în ultima săptămână au făcut rezervarea de vacanţă.

În ceea ce priveşte tarifele la cazare în această perioadă, peste 50% dintre participanţii la studiu susţin că au preţuri similare sau chiar mai mici în comparaţie cu 2023, un motiv în plus pentru românii care nu au rezervat până acum un sejur de Paşte să profite de aceste preţuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].