Războiul din Ucraina, ziua 798. Noi bombardamente ruseşti în Odesa. Cel puţin trei ucraineni au murit / Răspunsul Ucrainei: Kievul a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti

Trupele ruse au atacat oraşul port Odesa, din sudul Ucrainei, cu rachete balistice marţi seara.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. Trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite în atac. Victimele primesc asistenţa medicală necesară”, a anunţat pe Telegram Oleh Kiper, şeful administraţiei militare a regiunii, transmite Ukrinform.

El afirmă că „există daune la infrastructura civilă”.

Răspunsul Ucrainei

Ucraina a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti, au declarat oficiali ruşi. Presa rusă a raportat un incendiu la rafinăria de petrol Ryazan după atac.

 

Canalul rusesc de telegram Baza, apropiat de serviciile de securitate ruseşti, a relatat că atacul a declanşat un incendiu la rafinăria de petrol din Riazan.

 

Rafinăria, deţinută şi administrată de Rosneft produce aproximativ 5,8% din cantitatea totală de ţiţei rafinat din Rusia. Aceasta a fost o ţintă frecventă a atacurilor aeriene ale Ucrainei.

 

Guvernatorii regiunilor Kursk şi Voronej din sud-vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, au raportat, de asemenea, atacuri cu drone pe teritoriile lor, precizând că nu s-au înregistrat pagube sau răniţi.

 

Rusia rareori divulgă informaţii despre impactul total al atacurilor Ucrainei asupra teritoriului şi infrastructurii sale.

 

Oficialii de la Kiev spun că ţintirea infrastructurii militare, energetice şi de transport a Rusiei subminează efortul de război al Moscovei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].