Războiul din Ucraina, ziua 799. SUA acuză Rusia că foloseşte arme chimice / Replica Moscovei / Oraş pârjolit de ruşi în estul Ucrainei: doar turla bisericii a rămas intactă / Ne îndreptăm spre un război Rusia-NATO?

Macron reia tema trimiterii de trupe occidentale în Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reiterat, în declaraţiile date săptămânalului The Economist, posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina, în cazul în care Rusia va reuşi să avanseze pe frontul de est, iar Kievul o va solicita.

„Dacă ruşii ar trece de front, dacă ar exista o cerere ucraineană, ceea ce nu este cazul astăzi, ar trebui să punem în mod legitim problema trimiterii de trupe”, a spus Macron pentru săptămânalul britanic.

„A exclude a priori ipoteza înseamnă a nu învăţa lecţia din ultimii doi ani”, cea în care ţările NATO au refuzat iniţial să trimită tancuri şi avioane în Ucraina, apoi s-au răzgândit, a adăugat preşedintele francez.

Kiev: drone ruseşti lansate de la uzina Zaporojie

Armata rusă lansează drone kamikaze de pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie, profitând de faptul că forţele ucrainene nu pot întoarce focul, a declarat purtătorul de cuvânt al informaţiilor apărării ucrainene Andri Cherniak, explicând că trupele ruse au echipat locul de lansare a rampelor pentru drone chiar lângă. la al şaselea reactor al centralei. Serviciile de informaţii ucrainene au arătat un videoclip care arată „o dronă FPV rusă cu acronimul UT4D.TT, furnizată Ministerului rus al Apărării”. Dronele, a spus Cherniak, au zburat deasupra centralei nucleare în direcţia Nikopol şi Marganets.

Moscova, 12 drone ucrainene interceptate în 5 regiuni ruseşti

Apărarea antiaeriană rusă a interceptat şi distrus 12 drone ucrainene în cinci regiuni ruseşti aseară. Ministerul rus al Apărării a făcut cunoscut acest lucru. „Forţele de Apărare Aeriană aflate în serviciu au distrus şi interceptat 12 vehicule aeriene fără pilot ucrainene, inclusiv cinci peste regiunea Briansk, unul peste regiunea Kursk, unul peste regiunea Belgorod, două peste regiunea Rostov şi trei peste Teritoriul Krasnodar”, a spus ministerul. .

Oraşul Khasiv Yar din estul Ucrainei este carbonizat. Video AP: Tactica Rusiei Pământului Pârjolit

Oraşul Chasiv Yar, din estul Ucrainei, bombardat luni de zile de forţele ruse, pare astăzi complet carbonizat, aşa cum se arată în filmările realizate cu o dronă şi publicate de Associated Press, citate de UNIAN. Clădirile sunt carbonizate, doar cupola de aur a bisericii este intactă, deşi clădirea a fost grav avariată. Capturarea totală a oraşului ar permite armatei Kremlinului „controlul dealului de pe care să atace coloana vertebrală a apărării ucrainene”.

[embedded content]

Rusia răspunde acuzaţiilor SUA 

Acuzaţiile SUA împotriva Rusiei cu privire la folosirea armelor chimice în Ucraina sunt „odioase şi fără temei”, spune ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, citat de Tass, comentând ultimul pachet de sancţiuni anunţat de SUA. „Este ca şi cum Washingtonul nu înţelege că Rusia şi ruşii nu pot fi intimidaţi de deciziile lor”, adaugă el, acuzând SUA că „intimidează partenerii ruşi” şi că „vizează companiile naţionale de înaltă tehnologie, transport şi producţie”, cu scopul „eliminării” concurenţei de pe piaţă”.

SUA acuză Rusia că foloseşte arme chimice

Departamentul de Stat al SUA a emis o notă în care acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind armele chimice.

Moscova, Kiev drone împotriva infrastructurii energetice din Rusia / În regiunea Oryol, relatează guvernatorul citat de Tass

Infrastructurile energetice au fost avariate în regiunea rusă Oryol, în urma unui atac al dronelor ucrainene: acest lucru a fost raportat de guvernatorul regiunii, Andrei Klikov, citat de Tass. „Regiunea Oryol a fost din nou atacată de dronele inamice. Infrastructura energetică a fost deteriorată în districtele Glazunovski şi Sverdlovski, lăsând mai multe case fără electricitate”, a scris guvernatorul pe Telegram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].