Christophe Galtier rupe tăcerea într-un interviu pentru L’Equipe

El a dispărut din atenţia presei timp de mai multe luni. Urmărit penal şi judecat pentru discriminare rasială şi hărţuire în perioada în care se afla pe banca lui OGC Nice (2021-2022), Christophe Galtier a fost achitat de tribunalul penal din Nisa la 21 decembrie 2023. Pentru prima dată de la decizia instanţei, actualul antrenor al echipei Al-Duhail (Qatar) a vorbit despre acest caz într-un interviu acordat publicaţiei L’Équipe.

„A fost o ruşine”, spune fostul antrenor de la Paris Saint-Germain. În cele din urmă, am fost achitat complet şi definitiv. Instanţele mi-au stabilit nevinovăţia. Fără nicio îndoială. De aceea sunt fericit”, a mărturisit el.

Deşi consideră în continuare că a fost „victima unei răzbunări” a lui Julien Fournier, fostul director sportiv al OGC Nice, care a scris o scrisoare în care îl acuza de rasism pe Christophe Galtier, antrenorul în vârstă de 57 de ani a dezvăluit că şi-a retras plângerile împotriva acuzatorului său, precum şi a jurnaliştilor Romain Molina şi Daniel Riolo, pe care îi consideră vinovaţi de defăimarea sa.

„Am avut un singur obiectiv: să mi se recunoască nevinovăţia şi respectul total pentru valorile umane şi sportive. Justiţia a răspuns aşteptărilor mele prin decizia din 21 decembrie. S-a pierdut deja suficient timp şi resurse în această tristă afacere.

Dublul campion francez a ţinut să mulţumească staff-ului de la Paris, „Alteţei Sale Emirul Tamim ben-Hamad Al-Thani, preşedintelui Nasser Al-Khelaïfi şi lui Luis Campos” pentru sprijinul acordat în timpul acestui scandal.

„Aş dori să mulţumesc din nou Paris-SG pentru că mi-a asigurat siguranţa în fiecare dintre călătoriile mele de afaceri şi personale. Viaţa normală se schimbă automat. Ea se opreşte. Trebuie să ai grijă”.

Experimentatul antrenor francez a vorbit şi despre sezonul petrecut pe banca lui Paris Saint-Germain. Galtier a sosit din capitala Franţei în iunie 2023, la capătul unui sezon plin de contraste, în care a câştigat două trofee, dar a fost eliminat timpuriu în Cupa Franţei şi în Liga Campionilor (înfrângere în optimile de finală cu Bayern Munchen).

„Niciodată jucătorii nu au jucat atât de mult într-un interval de timp atât de scurt în Europa. După o campanie aproape perfectă, apoi s-a dezlănţuit iadul! Treisprezece sau paisprezece jucători de la Paris-SG au participat la Cupa Mondială. Aceasta a dus la oboseală fizică şi mentală, precum şi la accidentări majore”, spune el, adăugând că nu a avut o echipă la fel de completă ca cea de care dispune succesorul său, Luis Enrique.

„Cum pot să spun asta fără să par pretenţios? Problema a fost prospeţimea. Cum poţi să obţii asta? Datorită celebrelor rotaţii. Sunt foarte mulţumit de ceea ce se întâmplă în acest moment cu jucătorii, cu clubul, cu preşedintele şi cu antrenorul, Luis Enrique.

Nu este nicio persoană pe care să poarte ranchiună, deşi i-ar fi „plăcut să fi rămas pentru un al doilea sezon”, Galtier a ţinut să sublinieze realizările sale, în special cu Warren Zaire-Emery.

„Mă bucur să-l văd jucând pe dreapta (în poziţia de fundaş). Mă face să mă simt mai bine în legătură cu ceea ce am reuşit să fac cu el. Dacă el are cea mai mare parte din succesul său, şi eu o am pe a mea. Aşa că nu simt nicio frustrare.”

Aflat sub contract cu Al-Duhail până în iunie 2025, antrenorul şi-a justificat exilul în Qatar prin dorinţa de „a se reface fizic, de a digera sezonul şi afacerea”. Nevoia sa de calm şi de linişte l-a determinat să refuze oferte tentante de la Napoli, Al-Hilal şi Olympique de Marseille în octombrie anul trecut.

„Ziua în care am luat decizia de a nu veni la OM a fost cel mai dificil moment al carierei mele”, dezvăluie el, nedorind să polueze viaţa cotidiană a clubului cu procesul său. „Am simţit în adâncul sufletului meu că nu aveam dreptul să asociez clubul cu procesul meu.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].