Jucătorii lui Vitesse donează salariile pentru campania de salvare a clubului

Vitesse a retrogradat din prima ligă, pentru prima dată în 35 de ani, în acest sezon, după o deducere de 18 puncte impusă de federaţia olandeză de fotbal pentru încălcări repetate ale condiţiilor de acordare a licenţei şi pentru furnizarea de informaţii incorecte autorităţilor.

Vitesse nu a făcut apel la sancţiune, dar se confruntă cu o cursă contra cronometru pentru a-şi păstra licenţa ce îi permite să concureze la nivel profesionist în sezonul următor.

Informaţiile din presa olandeză relatează că clubul are timp până la următoarea şedinţă a comisiei de licenţiere, pe 17 mai, pentru a îndeplini anumite criterii, având datorii de 18,9 milioane de euro.

Clubul nu trebuie să strângă această sumă, dar trebuie să demonstreze că are un plan sustenabil pentru viitor.

„Donaţiile vin din toate părţile”, a declarat căpitanul lui Vitesse, Marco van Ginkel, pentru site-ul clubului. „Desigur, noi, ca grup, nu putem rămâne în urmă. De aceea am decis cu toţii să facem un sacrificiu salarial pentru club. Sperăm, de asemenea, să aducem o contribuţie frumoasă. Să trecem de două milioane!”.

La Vitesse joacă, sub formă de împrumut de la Brighton, atacantul Adrian Mazilu, format şi lansat de Farul Constanţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].