Balonul de Aur al lui Maradona va fi scos la licitaţie

Trofeul Balonul de Aur câştigat de Diego Maradona, după ce a fost desemnat cel mai bun jucător la Cupa Mondială din 1986, va fi scos la licitaţie în Franţa, în 6 iunie, a anunţat, marţi, casa de licitaţii Aguttes.

Acesta este primul Balon de Aur care va fi scos la licitaţie, relatează Reuters.

Maradona, care a murit în 2020, a câştigat trofeul oferit de France Football după ce a dus Argentina la câştigarea titlului la Cupa Mondială din Mexic, din 1986.

În memoria multor iubitori ai fotbalului au rămas cele două goluri marcate de Maradona în sferturile de finală de la Cupa Mondială din 1986 împotriva Angliei.

Un gol a fost înscris cu pumnul de Maradona, reuşită căreia fostul fotbalist argentinian i-a spus ”mâna lui Dumnezeu”. Al doliea gol a fost înscris după ce Maradona a pornit din propria jumătate de teren şi a depăşit cinci jucători englezi. A fost considerat ”golul secolului”.

Tricoul pe care l-a purtat Maradona în acea zi, împreună cu mingea din timpul meciului, au fost vândute deja la licitaţie.

Premiul Balonul de Aur a fost introdus la Cupa Mondială din 1982, iar pe lista sa de câştigători se numără italianul Paolo Rossi, brazilienii Romario şi Ronaldo, francezul Zinedine Zidane, precum şi compatriotul lui Maradona, Lionel Messi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].