Halterofilul olimpic ucrainean Oleksandr Pielieshenko a murit luptând în războiul cu Rusia

„La 5 mai, un maestru onorat al sportului din Ucraina, Oleksandr Pielieshenko, a murit în războiul cu inamicul; un concurent al Jocurilor Olimpice din 2016, unde a ocupat locul 4 şi dublu campion european la haltere”, a postat Comitetul Naţional Olimpic al Ucrainei pe reţelele de socializare.

„Din primele zile ale invaziei la scară largă, Oleksandr s-a alăturat rândurilor Forţelor Armate. Ieri (luni – n.r.) am primit vestea tristă a morţii sale. Familia olimpică transmite condoleanţe familiei, prietenilor şi rudelor sportivului. Strălucitoare şi veşnică amintire a Eroului!”, se încheie comunicatul.

Pielieshenko, în vârstă de 30 de ani, a fost de două ori medaliat cu aur la Europene, câştigând categoria de greutate 85 kg la Campionatele Europene de haltere din 2016 şi 2017.

„Ne exprimăm cele mai profunde condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut pe Oleksandr!”, a transmis luni Federaţia de Haltere din Ucraina în comunicatul său.

CNN a contactat Comitetul Olimpic din Ucraina şi Federaţia de Haltere din Ucraina pentru mai multe informaţii.

Antrenorul naţionalei ucrainene de haltere, Viktor Slobodianiuk, a declarat într-o postare pe reţelele de socializare: „Războiul îi ia pe cei mai buni… Onoratul Maestru al Sportului din Ucraina, dublu campion european, concurent olimpic la haltere Oleksandr Pielieshenko a murit eroic apărând Ucraina de invadatori. Îmi exprim sincerele condoleanţe familiei şi rudelor lui Oleksandr! Aceasta este o pierdere foarte grea pentru întreaga comunitate de haltere din Ucraina. Eroii nu mor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].