Prima lansare a unui astronaut de la Boeing, anulată din cauza unei valve defecte

Un inginer al United Launch Alliance, Dillon Rice, a declarat că problema a implicat o supapă de siguranţă pentru oxigen de pe partea superioară a rachetei Atlas a companiei, conform The Guardian.

Nu se ştie când va încerca din nou echipa să lanseze piloţii către Staţia Spaţială Internaţională pentru o săptămână. Aceasta a fost cea mai recentă întârziere pentru primul zbor al echipajului Boeing, suspendat de ani de zile din cauza unor probleme la capsulă.

„Într-o astfel de situaţie, dacă vedem o anumită caracteristică nemaiobservată, pur şi simplu nu suntem dispuşi să ne asumăm niciun risc”, a spus Rice.

Nasa a angajat Boeing şi SpaceX în urmă cu un deceniu pentru a transporta astronauţii către şi de la staţia spaţială, plătind companiilor private miliarde de dolari.

SpaceX se ocupă de taxiul orbital din 2020.

Zborul de testare de debut al Starliner, fără echipaj, în 2019, a ajuns pe o orbită greşită şi nu a reuşit să ajungă la staţia spaţială, obligând Boeing să repete demonstraţia înainte ca astronauţii să poată zbura. În urma altor revizuiri anul trecut, compania a trebuit să repare paraşutele capsulei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].