Războiul din Ucraina, ziua 804. SUA denunţă “retorica iresponsabilă” a Rusiei în legătură cu exerciţiile nucleare / Ucraina îşi propune să finalizeze acordul de securitate cu SUA în luna mai

 

Statul Major General: Rusia a pierdut 476.460 de soldaţi în Ucraina începând cu 24 februarie 2022

 

Rusia a pierdut 476.460 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale, la 24 februarie 2022, a anunţat la 7 mai Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene.

Acest număr include 1.160 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.405 tancuri, 14.227 de vehicule blindate de luptă, 16.509 vehicule şi rezervoare de combustibil, 12.287 de sisteme de artilerie, 1.057 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 792 de sisteme de apărare aeriană, 349 de avioane, 325 de elicoptere, 9.717 drone, 26 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

 

Reuters: Rafinăria Tuapse lovită de o dronă îşi reia activitatea după 3 luni de reparaţii

 

Rafinăria petrolieră Tuapse a Rosneft şi-a reluat activitatea de prelucrare după ce a fost avariată în urma unui atac cu dronă în ianuarie. Se pare că reparaţiile au fost finalizate la unitatea primară de rafinare a petrolului a instalaţiei la sfârşitul lunii aprilie.

 

Reuters: SUA şi majoritatea ţărilor UE se abţin de la inaugurarea lui Putin

Statele Unite şi majoritatea naţiunilor din Uniunea Europeană nu vor participa la ceremonia de la Kremlin de învestire a lui Vladimir Putin pentru un nou mandat prezidenţial de şase ani, care va avea loc la 7 mai.

Disidenta rusă Kara-Murza câştigă premiul Pulitzer pentru comentarii

Jurnalistul şi opozantul rus încarcerat Vladimir Kara-Murza, editorialist la Washington Post, a câştigat premiul Pulitzer pentru comentariile pe care le-a scris din celula sa.

Rusia atacă 11 comunităţi din regiunea Sumy

Forţele ruse au lovit 11 comunităţi din regiunea Sumy, în nord-estul Ucrainei, în 31 de atacuri separate pe parcursul zilei, a raportat administraţia regională la 6 mai. Administraţia regională a confirmat că atacul rusesc asupra comunităţii Krasnopillia, mai devreme în cursul zilei, a provocat rănirea a trei persoane.

Yermak: Ucraina îşi propune să finalizeze acordul de securitate cu SUA în luna mai

O delegaţie ucraineană condusă de şeful Biroului prezidenţial, Andriy Yermak, a avut la 6 mai cea de-a patra rundă de negocieri cu SUA privind viitorul acord bilateral de securitate, a anunţat Biroul prezidenţial.

În prezent, Rusia reţine mai mulţi cetăţeni americani sub acuzaţii despre care se crede că sunt false.

SUA denunţă “retorica iresponsabilă” a Rusiei în legătură cu exerciţiile nucleare

“Acesta este un exemplu de retorică iresponsabilă pe care am văzut-o din partea Rusiei în trecut. Este complet nepotrivită având în vedere situaţia actuală de securitate”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder.

Rusia nu mai foloseşte Podul Crimeii pentru a aproviziona liniile de front

Podul, numit şi Podul Kerch, face legătura între Rusia continentală şi peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, şi a fost mult timp o rută de aprovizionare crucială pentru armata rusă din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].