Suma uriaşă încasată de Veneţia din taxa turistică în doar opt zile de la implementare

În doar opt zile de la implementarea taxei de intrare de 5 euro pentru turiştii de o zi, Veneţia a depăşit aşteptările, colectând peste 700.000 euro în venituri, scrie Wanted in Rome. 

Cu toate estimările iniţiale, fluxul de peste 144.000 de vizitatori a contribuit la această sumă semnificativă.

Consilierul bugetar, Michele Zuin, a remarcat discrepanţa dintre prognoze şi veniturile reale. În timp ce primarul Luigi Brugnaro şi-a exprimat preocupările cu privire la costurile experimentului, veniturile oraşului au depăşit prognozele.

Cu toate acestea, cheltuielile sistemului, inclusiv campaniile de comunicare şi verificările biletelor, sunt estimate la aproximativ 3 milioane euro.

Introdus pentru a atenua presiunea turismului de masă, taxa de intrare se aplică excursioniştilor de o zi şi este în vigoare între 08:30 şi 16:00 în fiecare weekend între 11 mai şi 14 iulie (cu excepţia zilelor de 1 şi 2 iunie). Excepţii sunt acordate rezidenţilor, copiilor sub 14 ani şi vizitatorilor cu dizabilităţi.

Cu toate obiectivele de a îmbunătăţi viaţa în oraş, această mişcare a stârnit opoziţia rezidenţilor care o consideră o transformare într-un “parc tematic”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].