Războiul din Ucraina, ziua 805. Atac masiv asupra infrastructurii energetice din Ucraina

„Un alt atac masiv asupra industriei noastre energetice”, a scris ministrul ucrainean al Energiei, German Galushchenko, pe Telegram.

Au fost vizate instalaţiile de generare şi transmitere a energiei electrice din regiunile Poltava, Kirovohrad, Zaporojie, Lviv, Ivano-Frankivsk şi Vinnytsia, a adăugat el.

Operatorul reţelei naţionale ucrainene Ukrenergo a anunţat pe Telegram că echipamentele de la una dintre instalaţiile sale din centrul Ucrainei au fost avariate, fără a oferi mai multe detalii.

În regiunea Poltava, o instalaţie de infrastructură energetică a fost lovită de un atac cu drone, declanşând un incendiu, a scris guvernatorul regiunii Filip Pronin, pe Telegram. Potrivit informaţiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

Guvernatorii regiunilor Vinnytsia şi Zaporojie au anunţat că au fost avariate instalaţii de infrastructură civilă critică, fără a oferi detalii suplimentare.

Toate rachetele care vizau Kievul au fost distruse, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare a oraşului, pe Telegram.

Sistemele de apărare aeriană au fost angajate, de asemenea, în respingerea atacului rusesc deasupra regiunii Lviv, unde au avut loc mai multe explozii, au declarat oficiali regionali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].