Iohannis i-a transmis lui Mike Johnson aprecierea pentru cooperarea cu România

Cu ocazia vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Washington, D.C., cu Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson.

Preşedintele României a transmis aprecierea pentru atenţia arătată de legislativul american, în special Camera Reprezentanţilor, pentru cooperarea cu România şi cu alte state europene în promovarea securităţii şi prosperităţii euroatlantice.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistenţă pentru Ucraina, care se adaugă sprijinului oferit de UE şi de statele europene şi care va avea o contribuţie consistentă la prezervarea ordinii internaţionale bazată pe reguli.

„Preşedintele României a subliniat, de asemenea, angajamentul autorităţilor române de a consolida Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, inclusiv în domeniul securităţii energetice. În particular, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat interesul României de a juca un rol mai important în asigurarea securităţii energetice la nivel regional. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a trecut în revistă evoluţiile recente din relaţia bilaterală, cu accent pe cooperarea în domeniul securităţii, evocând rolul ţării noastre de furnizor de securitate. Preşedintele României a accentuat situaţia complexă de securitate din regiunea Mării Negre, cu relevanţă transatlantică, şi a salutat interesul manifestat de Congresul SUA pentru aceasta. Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanţi ai Parlamentului şi ai Guvernului României, pentru identificarea de posibilităţi de acţiune comună vizând atingerea obiectivelor împărtăşite de cele două ţări”, informează Administraţia Prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].