O fetiţă născută surdă poate auzi acum, după un tratament inovator

Opal Sandy a fost tratată cu puţin timp înainte de a împlini un an şi, după şase luni, poate auzi sunetele şi începe să vorbească, rostind cuvinte precum „Mama”, „Dada” şi „uh-oh”, potrivit BBC.

Administrată sub formă de perfuzie în ureche, terapia înlocuieşte ADN-ul care provoacă tipul de surzenie moştenită de Sandy.

Opal face parte dintr-un studiu care recrutează pacienţi din Marea Britanie, SUA şi Spania.

Medicii din alte ţări, inclusiv din China, explorează, de asemenea, tratamente foarte asemănătoare pentru mutaţia genetică Otof de care suferă Opal.

Părinţii ei, Jo şi James, din Oxfordshire, spun că rezultatele au fost uluitoare.

Sora ei, Nora, în vârstă de cinci ani, are acelaşi tip de surditate şi se descurcă bine purtând un implant.

Terapia de care a beneficiat micuţa foloseşte un virus modificat şi inofensiv pentru a livra o copie funcţională a genei Otof în aceste celule. Fetiţei i s-a aplicat terapia în urechea dreaptă, sub anestezie generală, şi i s-a pus un implant cohlear în urechea stângă.

După doar câteva săptămâni, Opal a putut auzi sunete puternice, cum ar fi aplauzele, în urechea dreaptă.

Iar după şase luni, medicii ei au confirmat că urechea ei aude aproape normal.

„Este minunat să o vezi cum răspunde la sunete”, a declarat pentru BBC News cercetătorul şef şi chirurgul Manohar Bance.

Experţii speră că terapia ar putea funcţiona şi pentru alte tipuri de pierdere profundă a auzului.

Mai mult de jumătate din cazurile de pierdere a auzului la copii au o cauză genetică.

Iar profesorul Bance speră că acest studiu poate duce la utilizarea terapiei genice pentru tipuri mai comune de pierdere a auzului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].