Economia britanică îşi revine în primul trimestru al anului, punând capăt recesiunii tehnice

Oficiul britanic de Statistică a precizat că economia Regatului Unit a crescut cu 0,6% în primul trimestru faţă de precedentul trimestru, cu creştere în toate sectoarele. Creşterea a fost mai mare decât cea de 0,4% preconizată de economişti, notează AP.

Creşterea economică vine după două trimestre de scăderi modeste, ceea ce în Marea Britanie este definit ca o recesiune.

Premierul Rishi Sunak este ajutat de noile date, care a făcut din creşterea economică o promisiune. Conservatorii sunt mult în urma laburiştilor în sondaje.

În ciuda creşterii trimestriale, economia britanică abia a crescut în ultimul an. Ea a fost îngreunată de ratele dobânzilor la nivelul maxim al ultimilor 16 ani, de 5,25%.

Acestea ar putea să scadă în curând. Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a indicat că o reducere a ratei este luată în calcul în iunie, dacă inflaţia continuă să aibă o tendinţă descendentă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].