Nitrocalcar, substanţă periculoasă cu risc de explozie, găsită lângă o staţie de carburant în Argeş

Pompierii de la Detaşamentele Piteşti şi Bradu un intervenit vineri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj CBRN la un operator economic din comuna Căteasca, pentru a face verificările necesare privind o sesizare care făcea referire la prezenţa unei posibile cantităţi de azotat, depozitată necorespunzător.

La faţa locului s-a constatat că era vorba de o cantitate de nitrocalcar depozitată lângă o staţie mobilă de alimentare cu carburanţi.

Potrivit ISU Argeş, nitrocalcarul este un produs neinflamabil, care nu prezintă pericol de explozie, decât în condiţii speciale (încălzit la temperaturi mari în spaţii închise, exemplu în ţevi, poate conduce la reacţii violente sau explozie, în special dacă îngrăşămintele sunt contaminate cu substanţe periculoase).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].