Olympiakos trece fără probleme de Aston Villa şi se califică în finala Europa Conference League

Villa a început bine, dar El Kaabi, care a reuşit un hat-trick în prima manşă, a deschis scorul în minutul 10, când Daniel Podence a scos mingea pe linia de fund, a trimis-o fundaşului Quini, care l-a servit pe marocan la bara a doua pentru o finalizare simplă.

Vizitatorii au dominat posesia în prima repriză, iar extrema Leon Bailey a fost cel mai aproape de egalare cu un şut fulgerător în prelungirile primei reprize, pe care Konstantinos Tzolakis l-a respins în corner.

A doua repriză a oferit acelaşi scenariu, cu Villa, care căuta să ajungă într-o finală europeană pentru prima dată din 1982, continuând să domine posesia şi să îşi creeze ocazii, în timp ce apărarea lui Olympiakos a jucat compact în defensivă, nedând multe şanse englezilor.

Incapacitatea lui Villa de a deschide apărarea grecilor a fost sancţionată de El Kaabi, care a fructificat una din puţinele şanse împotriva echipei engleze, pentru a pune din nou mingea în plasă.

El a marcat din nou în minutul 79, pătrunzând de pe dreapta la o minge lungă de la Tzolakis. El a înscris astfel al cincilea său gol în cele două manşe, decizia iniţială de a invalida golul pentru offside fiind anulată după o revizuire VAR.

Olympiakos a ajuns pentru prima dată în istoria sa de 99 de ani într-o finală europeană, meciul împotriva vicecampioanei de anul trecut, Fiorentina, fiind stabilit pentru 29 mai, pe terenul rivalilor greci de la AEK Atena.

Olympiakos a trecut pentru prima dată în această stagiune de sferturile de finală ale unei competiţii UEFA, iar apariţia într-o finală continentală este prima pentru un club grec de când Panathinaikos a pierdut în faţa lui Ajax Amsterdam în Cupa Europei din 1971.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].