Incidentul avionului trecut prin turbulenţe: Mai multe persoane care se aflau la bordul aeronavei trebuie operate

Un purtător de cuvânt al Spitalului Samitivej Srinakarin din Bangkok, Thailanda, a declarat că şase britanici se numără printre cele 20 de persoane care se află încă la terapie intensivă după ce zborul Boeing 777 al companiei Singapore Airlines a coborât brusc la 1.800 de metri, după ce a trecut prin turbulenţe deasupra Mării Andaman.

Printre ceilalţi pacienţi aflaţi la terapie intensivă se numără şase persoane originare din Malaysia, trei din Australia, doi din Singapore şi câte o persoană din Hong Kong, Noua Zeelandă şi Filipine.

Geoff Kitchen, în vârstă de 73 de ani, din Gloucestershire, Marea Britanie, a murit în urma unui presupus atac de cord după acest incident ciudat, în ciuda faptului că echipajul de zbor a încercat să îl resusciteze timp de 20 de minute.

Unul dintre pasageri, Josh Silverstone, a declarat pentru Sky News că la bord s-a primit alerta privind centurile de siguranţă, după care s-a auzit o „explozie uriaşă”.

„Îmi amintesc că m-am trezit pe podea şi auzeam oamenii plângând, M-am uitat în jur şi am văzut sânge şi tavanul căzând”, a spus el.

Spitalul Samitivej Srinakarin a declarat că a acordat îngrijiri medicale unui număr total de 104 persoane după ce zborul a fost deviat în Thailanda.

Este încă neclar ce anume a cauzat turbulenţele, dar datele de la Flightradar24 au arătat că „zborul s-a confruntat cu o schimbare rapidă a vitezei verticale, în concordanţă cu un eveniment brusc de turbulenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].