Româncele şi-au aflat adversarele din primul tur al Grand Slam-ului de la Roland Garros

În perioada 25 mai – 9 iunie 2024, Roland Garros va găzdui Openul Franţei, tragerea la sorţi a tabloului principal în competiţia feminină având loc joi, cu primele patru clasate, Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina şi Coco Gauff, prezente la startul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al sezonului.

Iga Swiatek este de trei ori campioană şi deţinătoare a trofeului şi va încerca să obţină un al patrulea titlul la singurul Grand Slam pe zgură. Ea ar putea să o întâlnească în turul doi pe Naomi Osaka, cea care o înfruntă pe Lucia Bronzetti în primul tur. Numărul 1 mondial debutează în competiţie împotriva unei jucătoare venite din calificări sau a unei lucky loser.

Aryna Sabalenka va încerca să o oprească pe cea supranumită Regina zgurei. Ea o înfruntă în primul tur pe Erika Andreeva. Participarea Elenei Rybakina a fost incertă din cauza unei accidentări, dar ea s-a aliniat totuşi şi se va întâlni în primul act cu Greet Minnen. Angelique Kerber ar putea să o aştepte încă în turul al doilea.

Coco Gauff a fost finalistă în 2022 şi va înfrunta o jucătoare venită din calificări sau o lucky loser, iar Alison van Uytvanck o va aştepta probabil în turul doi. Alte nume de urmărit sunt Qinwen Zheng, care deschide împotriva lui Alize Cornet.

Canadianca de origine română, Bianca Andreescu, a intrat in extremis pe tablou şi o înfruntă pe Sara Sorribes Tormo. Ea ar putea da piept cu una dintre cele mai bune prietene ale sale, Anna Kalinskaya, cre din postura de cap de serie este pe aceaşi parte de tablou.

Maria Sakkari începe împotriva Varvarei Gracheva, cu Bernarda Pera sau Nao Hibino în aşteptare în turul doi. Danielle Collins o va înfrunta pe compatrioata sa Caroline Dolehide şi apoi ar putea da piept cu Martina Trevisan sau cu o jucătoare venită din calificări. Elina Svitolina va avea un debut dificil, la un an de la sferturile de finală reuşite în 2023, împotriva Karolinei Pliskova.

Victoria Azarenka începe împotriva Nadiei Podoroska şi ar putea da piept cu Mirra Andreeva în turul al doilea.

Dintre cele patru sportive din România, Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian vor da din primul tur peste adversare incomode. Astfel, Cristian o are ca adversară pe favorita numărul 9, letona Jelena Ostapenko, în timp ce Cîrstea are parte de o confruntare cu numărul 45 mondial, Anna Blinkova.

În schimb, Ana Bogdan şi Irina Begu au avut mai mult noroc. Bogdan va debuta la Roland Garros împotriva francezei Elsa Jacquemot, beneficiară de wild card, iar Irina Begu îşi aşteaptă o adversară venită din calificări.

Pe tabloul principal se luptă să ajungă şi Gabriela Ruse, care va disputa vineri meciul decisiv pentru accedere, în ultimul tur al calificărilor, împotriva italiencei de 37 de ani Sara Errani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].