Turnul Eiffel devine o vizită mai scumpă. Preţurile biletelor vor creşte cu 20%

Majorarea, care trebuie încă aprobată de Primăria Parisului, este justificată de faptul că situaţia financiară a fost îngreunată de criza sanitară şi de costurile suplimentare ale lucrărilor de întreţinere.

Creşterea preţurilor trebuie să fie aprobată de aleşii parizieni până sâmbătă, potrivit AFP.

Preţul accesului cu liftul la ultimul etaj va creşte de la 29,40 la 35,30 euro pentru adulţi, de la 14,70 la 17,70 euro pentru tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani şi de la 7,40 la 8,90 euro pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora.

Accesul pe scări la etajul 2 va creşte de la 11,80 la 14,20 euro pentru adulţi, de la 5,90 la 7,10 euro pentru tineri şi de la 3 la 3,60 euro pentru copii. Accesul va rămâne gratuit pentru copiii sub 4 ani şi pentru cei care beneficiază de venitul de solidaritate activă (RSA).

După o scădere a numărului de vizitatori la 1,5 milioane în 2020, simbolul Parisului şi al Franţei a revenit în 2023 la un nivel de prezenţă comparabil cu cel din 2019, aproape de 6 milioane de vizitatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].