U BT Cluj e pentru a patra oară consecutiv campioana României la baschet masculin

Meciul cinci, jucat în BT Arena, în faţa unei săli arhipline, cu 10.000 de spectatori, s-a dovedit a fi cel decisiv pentru „studenţi”, care s-au impus cu 97-89 (44-41).

Orădenii au început mai bine şi au condus mare parte a primului sfert. Universitatea a revenit însă treptat şi a trecut la conducerea jocului, ultima egalitate fiind înregistrată la 36-36, în sfertul secund.

Oaspeţii au reuşit să ţină aproape până la începutul ultimului sfert, însă un forcing cu 9 puncte consecutive al clujenilor a pus capăt speranţelor orădenilor de a supravieţui finalei.

Campioana a avut chiar +13 (92-79) spre finalul meciului, pe care l-a controlat apoi fără probleme.

Gheorghe Mureşan, legendarul baschetbalist român prezent la meci, a înmânat titlul de MVP lui Bryce Jones.

Jones, cu 22 puncte, Eddie cu 16 şi Mokoka cu 15, au fost cei mai buni marcatori ai clujenilor, în timp ce Richard 25 şi Tarolis 14, au fost coşgheteri pentru CSM Oradea.

U BT Cluj Napoca a performat în acest sezon şi în EuroCup, unde a ajuns în premieră pentru o echipă din România în sferturile de finală ale BKT EuroCup.

Finala mică a campionatului a fost câştigată de CSO Voluntari care s-a impus cu 3-0 în faţa lui FC Argeş Piteşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].