Alegerile din Sectorul 1 nu se vor relua. Anunţul oficial din partea BEC

Potrivit unei comunicări oficiale din partea Biroului Electoral Central (BEC), sâmbătă au fost luate mai multe hotărâri cu privire la neregulile sesizate în urma alegerilor locale din 9 iunie.

BEC a respins mai mult cereri de anulare a alegerilor din mai multe circumscripţii din ţară sau de renumărare a voturilor, acolo unde cifrele nu corespundeau.

Printre respingeri s-a aflat şi solicitarea înaintată de Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei pentru cazul alegerilor din Sectorul 1. În acest sens, BEC a respins cererea formulată de ADU privind anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală din Sectorul 1 al Capitalei.

Acolo, situaţia rămâne oficial neclară, întrucât actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus mai multe sesizări şi a acuzat că alegerile au fost fraudate şi că lipsesc voturi. Cu toate acestea, George Tuţă a anunţat joi că ,,numărarea voturilor din Sectorul 1 s-a terminat” şi că învingătorul alegerilor locale din Sectorul 1 este cel anunţat de PNL încă de la începutul săptămânii.

În acest moment, datele centralizate de AEP arată că în Sectorul 1, George Tuţă, candidatul comun al Alianţei PSD-PNL pentru alegerile locale, a obţinut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand se află la o distanţă mică, de aproape 700 de voturi, cu 35,92%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].