Efectele încălzirii globale. Inundaţiile afectează sudul Chinei, alte zone se confruntă cu temperaturi foarte ridicate

Imaginea articolului Efectele încălzirii globale. Inundaţiile afectează sudul Chinei, alte zone se confruntă cu temperaturi foarte ridicate

Efectele încălzirii globale. Inundaţiile afectează sudul Chinei, alte zone se confruntă cu temperaturi foarte ridicate

Temperaturi ridicate au fost înregistrate în nordul Chinei şi în regiunile dintre râurile Galben şi râul Huaihe. Meteorologii prognozează duminică temperaturi maxime de 37-39 de grade Celsius în părţi din Xinjiang, Mongolia Interioară şi Henan, potrivit Reuters.

În paralel, în alte zone din China sunt inundaţii. Ploile abundente au afectat sud-estul provinciei Fujian în ultimele şapte zile şi meteorologii anunţă că precipitaţiile nu se opresc încă. Apa din mai multe râuri a depăşit nivelul de avertizare.

Autorităţile au eliberat apa din mai multe baraje pentru a evita producerea unor catastrofe, a anunţat televiziunea CCTV din China.

Autorităţile din regiunea Guangxi au declarat că nivelul apei pe râurile locale a „crescut vertiginos” şi că un student a fost ucis în inundaţiile din oraşul Guilin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].