FT: Apple ar putea fi primul gigant tehnologic care s-ar putea confrunta cu sancţiuni din partea UE

Comisia Europeană a stabilit că producătorul iPhone nu respectă obligaţiile de a permite dezvoltatorilor de aplicaţii să „îndrepte” utilizatorii către oferte din afara App Store fără a le impune taxe, potrivit a trei persoane care cunosc îndeaproape investigaţia sa, scrie Financial Times.

Aceste acuzaţii ar fi primele aduse împotriva unei companii de tehnologie în temeiul Legii privind pieţele digitale, o legislaţie istorică menită să oblige grupurile mari din domeniul online să respecte standardele Uniunii Europene privind competiţia.

Persoanele care cunosc situaţia au declarat pentru Financial Times că autorităţile de reglementare au făcut doar constatări preliminare, însă decizia poate fi reevaluată dacă Apple ia măsuri pentru a-şi corecta practicile.

UE ar putea decide, de asemenea, să anunţe acuzaţii împotriva altor grupuri tehnologice, autorităţile de reglementare investigând în continuare dacă Alphabet, compania mamă a Google, îşi favorizează propriul magazin de aplicaţii şi dacă Meta, proprietara Facebook, utilizează datele personale pentru publicitate.

În cazul în care se constată că Apple încalcă această directivă, compania americană riscă sancţiuni zilnice pentru nerespectarea legii de până la 5% din cifra sa de afaceri medie zilnică la nivel mondial, care este în prezent puţin peste 1 miliard de dolari.

În luna martie, SUA au iniţiat un proces antitrust împotriva Apple pentru că se presupune că se foloseşte de puterea sa în sectorul smartphone-urilor pentru a strivi rivalii şi a limita posibilităţile de alegere ale consumatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].