Prima confruntare electorală dintre Biden şi Trump: Ce reguli s-au stabilit pentru dezbaterea dintre cei doi la televiziunea americană

Prima dezbatere prezidenţială americană dintre actualul preşedinte Joe Biden şi contracandidatul său republican, Donald Trump, va include două pauze publicitare, fără recuzită şi cu microfoanele în surdină, cu excepţia cazului în care va fi recunoscută vorbirea, a anunţat sâmbătă CNN, citat de agenţia Reuters.

În luna mai, candidaţii au convenit să se confrunte în două dezbateri, iar prima va avea loc în data de 27 iunie. Aceasta va fi moderată de prezentatorii CNN Jake Tapper şi Dana Bash în Atlanta, în timp ce cealaltă, pe 10 septembrie, va fi găzduită de postul ABC.

Potrivit CNN, prima dezbatere în persoană dintre Biden şi Trump va dura 90 de minute, iar personalul de campanie nu va avea contact cu candidatul lor pe parcursul transmisiei televizate. Poziţiile lor pe podium vor fi trase la sorţi, iar microfoanele vor fi dezactivate pe toată durata dezbaterii, cu excepţia celui căruia îi revine rândul să vorbească. Această măsură venită din partea CNN a fost luată pentru a se asigura o dezbatere electorală civilizată, în care fiecare candidat are dreptul şi timpul său alocat pentru a se afirma.

Pe scenă nu va fi permisă prezenţa pe scenă a unor obiecte de recuzită sau a unor notiţe scrise în prealabil. Cu toate acestea, candidaţii vor primi un pix, un bloc de hârtie şi o sticlă de apă.

Spre deosebire de alte dezbateri electorale, confruntarea dintre Joe Biden şi Donald Trump nu va avea un public în studio.

Conform CNN, candidaţii eligibili pentru a participa la dezbaterea televizată trebuie să apară pe buletinele de vot dintr-un număr suficient de mare de state pentru a atinge pragul de 270 de voturi electorale necesare pentru a câştiga şi să primească cel puţin 15% în patru sondaje naţionale separate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].