Războiul din Ucraina, ziua 844: Summitul de pace de la Elveţia continuă şi duminică / Secretarul partidului Rusia Unită demisionează

UPDATE Secretarul partidului Rusia Unită, de la guvernare, demisionează

Andrei Turchak, secretarul partidului politic Rusia Unită, partidul de guvernământ al ţării, şi-a prezentat demisia la 15 iunie, potrivit agenţiei ruse de presă TASS, citată de Kyiv Independent.

Mişcarea este considerată o retrogradare iniţiată de preşedintele rus Vladimir Putin, care l-a numit pe Turchak la începutul acestei luni pentru a ocupa funcţia de guvernator al Republicii Altai din sudul Siberiei.

Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei Unite şi vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a acceptat demisia lui Turchak. Medvedev l-a numit pe Vladimir Yakushev, trimis prezidenţial în Districtul Federal Ural, pentru a-l înlocui pe Turchak în funcţia de secretar interimar al partidului.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Ucraina porneşte pe calea spre pace „de pe o poziţie de forţă” şi se află într-o poziţie mai puternică decât în urmă cu trei săptămâni, a declarat preşedintele finlandez Alexander Stubb în prima zi a summitului mondial pentru pace din Elveţia, notează Kyiv Independent.

În timpul reuniunii plenare a summitului, Stubbs a remarcat că această săptămână a favorizat Ucraina. El a evidenţiat summitul G7, începerea negocierilor cu UE, sprijinul NATO, precum şi summitul Ucrainei care a reunit peste 100 de reprezentanţi.

„(Ucraina este) mult mai puternică decât ceea ce era acum trei săptămâni, ca să nu mai vorbim de acum trei luni”, a spus el.

El a adăugat că este important să existe o continuare a summitului „cât mai curând posibil”, subliniind că pacea este mai degrabă un proces decât o stare finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].