Sondajele britanice indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak

Imaginea articolului Sondajele britanice indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak

Sondajele britanice indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak

Trei sondaje de opinie publicate sâmbătă seara au prezentat o imagine sumbră pentru Partidul Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak, potrivit Reuters. Partidul Laburist ar putea câştiga 46% din voturi, în timp ce Partidul Conservator ar strânge doar 21%, conform unei cercetări.

„Cercetarea noastră sugerează că aceste alegeri ar putea reprezenta dispariţia electorală pentru Partidul Conservator”, a spus Chris Hopkins, director de cercetare politică la Savanta.

Un alt sondaj a arătat că Partidul Conservator nu va obţine decât 72 de locuri în Camera Comunelor, formată din 650 de membri. Acesta ar fi cel mai mic număr de locuri din istoria de aproape 200 de ani a partidului. Cercetarea a mai arătat că laburiştii ar câştiga 456 de locuri.

Un al treilea sondaj a arătat că laburiştii ar putea obţine 40% din voturi, iar conservatorii nu ar avea decât 23%. Pe locul trei, cu 14% din voturi, s-ar clasa partidul Reforma, care anterior s-a numit Brexit. Acesta este condus de euroscepticul şi extremistul de dreapta Nigel Farage.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].