Un român a murit şi alţi doi au fost răniţi în Congo în timpul unui atac armat. MAE a transmis un avertisment de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că „în contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda”.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din RD Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

Din informaţiile comunicate reprezentanţilor misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată şi două persoane rănite au cetăţenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetăţenia altui stat, a mai transmis MAE.

Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Luanda menţine situaţia în atenţie prioritară şi continuă dialogul cu autorităţile congoleze competente, a precizat MAE.

Ministerul le reaminteşte cetăţenilor români că pentru RD Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – ,,Evitaţi orice călătorie!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].