Canada susţine că trimiterea unei navei de patrulare în Cuba este esenţială pentru a descuraja Rusia

Guvernul canadian, criticat de opoziţie pentru că a trimis o navă de patrulare la Havana în timp ce nave ruseşti se aflau în Cuba, a anunţat luni că vizita a fost menită să trimită un mesaj de descurajare Moscovei.

Imaginea articolului Canada susţine că trimiterea unei navei de patrulare în Cuba este esenţială pentru a descuraja Rusia

Canada susţine că trimiterea unei navei de patrulare în Cuba este esenţială pentru a descuraja Rusia

Nava de patrulare a marinei canadiane a ajuns în portul cubanez vineri, la două zile după sosirea unui submarin rusesc cu propulsie nucleară şi a unei fregate. Canada şi SUA au anunţat atunci au spus că monitorizează îndeaproape navele ruseşti.

„Misiunea trimite un mesaj foarte clar că Canada are o armată capabilă şi că nu vom ezita să facem ceea ce este necesar pentru a ne proteja interesul naţional. Forţele armate canadiene vor continua să urmărească mişcările şi activităţile navelor ruseşti. Prezenţa înseamnă descurajare. Am fost prezenţi”, a declarat ministrul Apărării, Bill Blair, potrivit Reuters.

Atât SUA, cât şi Cuba spun că navele de război ruseşti nu reprezintă nicio ameninţare pentru regiune. Rusia a caracterizat sosirea navelor sale de război în Cuba ca fiind o rutină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].