Franţa învinge Austria datorită unui autogol, iar Mbappe are nasul spart

Nu a fost în niciun caz o performanţă demnă de remarcat pentru fotbaliştii din hexagon, Franţa având nevoie de un autogol al apărătorului austriac Max Wober cu puţin timp înainte de pauză pentru a obţine cele trei puncte care îi pun la egalitate cu Olanda, pe care o va înfrunta vineri.

Cu toate acestea, la trei ani după ce a fost eliminată de la Euro 2020 în optimi, de Elveţia la penalty-uri, Franţa a oferit suficiente dovezi pentru a sugera că poate ajunge departe în Germania, odată cu revenirea mijlocaşului N’Golo Kante.

Căpitanul Mbappe este încă în căutarea primului său gol într-un Campionat European, după câteva ratări flagrante şi a fost înlocuit la sfârşitul meciului cu sângele curgându-i din nas, după o ciocnire la un duel aerian.

El a părăsit stadionul cu o ambulanţă pentru a fi supus unor radiografii, iar Federaţia Franceză de Fotbal a confirmat ulterior că avea nasul spart şi că i se va face o mască.

„Nasul lui e foarte rău”, a declarat Deschamps. „Va trebui să aşteptăm şi să vedem, personalul medical se ocupă de el. Va trebui să vedem ce se va face şi apoi cât timp va dura. Este o veste foarte proastă pentru noi în această seară.

„Evident, echipa franceză, cu sau fără el, nu este acelaşi lucru. Sper să poată fi acolo”, a adăugat Deschamps, al cărui bilanţ este acum de 100 de victorii, 30 de remize şi 24 de înfrângeri în cei aproape 12 ani la cârma echipei.

La cel de-al 80-lea meci al său pentru Les Bleus, Mbappe a spart rezistenţa Austriei în minutul 38, când a driblat trei apărători şi a trimis o centrare pe care ghinionistul Wober a trimis-o cu capul pe lângă portarul Patrick Pentz.

Mbappe a irosit o ocazie importantă în minutul 54, după o cursă solitară spre poartă şi un şut plasat uşor pe lângă poartă.

Mbappe, al cărui penalty ratat la loviturile de departajare împotriva Elveţiei în urmă cu trei ani a condamnat echipa sa la o înfrângere surprinzătoare, s-a ciocnit apoi de umărul lui Kevin Danso, în timp ce încerca să întâmpine o centrare în careul austriac, la finalul meciului.

El a avut nevoie de tratament şi apoi a primit un cartonaş pentru că s-a întins din nou pe gazon imediat după ce a revenit pe teren, înainte de a fi înlocuit într-un final haotic al unui meci anost, dar totuşi disputat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].