Georgia debutează marţi la Euro, iar Ronaldo ar putea bifa prezenţa la al şaselea turneu final

Turcia – Georgia (ora 19:00, Grupa F, Dortmund)

Turcia nu a obţinut nicio victorie în ultimele cinci meciuri în momentul în care va începe campania împotriva debutantei Georgia. Totuşi, echipa lui Vincenzo Montella nu duce lipsă de ambiţie în debutul turneului final de la Dortmund. Atacantul Yusuf Yazıcı a spus înainte de meci, citat de site-ul oficial UEFA: „Obiectivul nostru este să ajungem cel puţin în semifinale, aşa cum am făcut-o şi la EURO 2008″.

Poate că Georgia nu ţinteşte atât de sus, însă căpitanul Guram Kashia ştie deja ce le va spune colegilor săi înainte de meci: „Voi spune un singur lucru: că merităm să fim acolo unde suntem şi că ar trebui să ne bucurăm de acest turneu şi de acest joc. Dar nu vă faceţi o idee greşită. Noi, jucătorii, vom da tot ce avem mai bun şi vom arăta ce putem face”.

La capitolul statistică, merită menţionat faptul că Georgia nu ar trebui să se simtă prea confortabil dacă va ajunge la pauză cu scorul de 0-0, deoarece 11 din cele 14 goluri ale Turciei la EURO au venit după pauză.

Portugalia – Cehia (ora 22:00, Grupa F, Leipzig)

Cristiano Ronaldo va apărea la un al şaselea EURO record dacă va intra pe teren în meciul de deschidere al Portugaliei, iar coechipierii săi sunt hotărâţi să depăşească aşteptările. „Trebuie să abordăm acest EURO fiind pregătiţi să ne depăşim pe noi înşine, şi nu să învingem anumiţi adversari”, a declarat fundaşul Rúben Dias. „Dacă avem această misiune de a ne depăşi pe noi înşine, ne putem atinge potenţialul maxim”.

Cehul Tomáš Holeš se simte onorat de perspectiva de a încerca să îl oprească pe „CR7″ să îşi mărească recordul mondial de goluri pentru echipa naţională. „Să joc împotriva lui ar fi un vis devenit realitate pentru mine, pentru că l-am urmărit toată cariera mea”, a declarat jucătorul de la Slavia Praha. „Este cel mai mare star al generaţiei mele, alături de Messi, aşa că abia aştept să îl înfrunt”.

Portugalia a câştigat toate cele zece meciuri de calificare, marcând cele mai multe goluri (36) şi primind cele mai puţine (două) dintre toate echipele participante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].