Ion Cristoiu: Mutarea alegerilor prezidenţiale în septembrie este un banditism. Coaliţia încearcă să obţină avantaje/ Marcel Ciolacu se teme să candideze

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, prin organizarea alegerilor prezidenţiale în septembrie, actuala putere încearcă să obţină avantaje, ca şi în cazul comasării localelor cu europarlamentarele, care a fost o adevărată crimă împotriva democraţiei.

“Cred că argumentul dlui Ciucă (să nu se organizeze alegeri prezidenţiale în septembrie pentru că începe şcoala) este superficial. Aceste alegeri trebuie ţinute la termen nu în septembrie. Noi am avut o crimă împotriva democraţiei pusă la cale de Marcel Ciolacu şi de Nicolae Ciucă, mutarea alegerilor locale din septembrie în iunie. Nu atât comasarea, cât aducerea localelor în iunie a fost o forţare de către actuala putere a unor avantaje. E o chestie unică. Avem o putere şi ea decide meciul. Alegerile sunt un meci.  Imaginati-vă că la Bucureşti s-ar juca un meci cu o echipă din străinătate şi noi spunem că terenul nu are 11 m. I-a avantajat această forţare, s-au modificat legi, s-a produs aberaţia că primarii care sunt în funcţie rămân până în septembrie şi va fi un dezastru pentru că ei vor cheltui toţi banii ştiind că nu vor mai fi în funcţie şi în felul acesta au fost dezavantajate alte partide, ADU, USR”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că alegerile prezidenţiale trebuie să fie organizate la termen, în noiembrie-decembrie, pentru a fi dezbătute teme de interes şi pentru a da posibilitatea şi celorlalte partide să se reorganizeze după locale şi europarlamentare.

“Acum încearcă un banditism şi mă mir că sunt printre puţinii care strig. Încearcă să pună prezidenţialele în septembrie tot pentru avantaje. Mutarea prezidenţialelor în septembrie înseamnă că vor fi numai două luni de campanie. Alegerile trebuie să fie la termen pentru că alegem preşedintele României. În două luni, ce să discuţi? Putem face o listă ce trebuie să discutăm. Politica externă a României, poziţia preşedintelui. Şi ei ce vor? Cred că şi Ciucă, pentru că joacă teatru. Vor să facă repede nişte alegeri, pe şest. Trebuie să fie puse la termen ca să dăm posibilitatea, inclusiv USR să se dezmeticească şi ca să discutăm. Una e să discuţi până în noiembrie, alta până în septembrie. Nu există aşa ceva”, a explicat publicistul.

Şovăielile lui Ciolacu îl vor costa. Trebuie să se decidă

Ion Cristoiu spune că ezitările liderului PSD, Marcel Ciolacu, de a candida la alegerile prezidenţiale îl vor costa ca şi pe Gabriela Firea, care a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei.

“Există o legendă că, din 2000, când a fost acel truc, cu Vadim în turul al II-lea, nu câştigă PSD prezidenţialele. Eu mă îndoiesc. Nu am de unde să ştiu. Lucrurile s-au schimbat între timp, dar domnul Ciolacu ţine cont de aceasta. Se vede că se teme. E un dezastru pentru el dacă devine candidat. La el va fi sindromul Gabriela Firea. Gabriela Firea a pierdut deoarece candidatura ei a venit după anumite ezitări. Dl. Ciolacu trebuie să se decidă. Ori merge până la capăt că nu e el candidatul, ori dacă vrea să fie el trebuie să se hotărască acum pentru că toate aceste şovăieli îl vor costa”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că visul lui Marcel Ciolacu ar fi să candideze Mircea Geoană din partea PSD, care, dacă va câştiga sau va pierde, nu-i va afecta poziţia în partid.

“Cred că visul lui ar fi aşa. Să fie dl. Geoană candidat şi joacă cam aşa. Pierde dl. Geoană nu e nicio problemă. Câştigă dl. Ciucă. Dacă ar câştiga, dl Geoană să ştiţi că e o legendă că el şi-ar putea permite, după parlamentare, chiar dacă câştigă PSD, să pună premier pe unul de la PNL. Nu-şi va putea permite din acest punct de vedere. Însă va fi foarte greu pentru Ciolacu să explice de ce nu candidează el”, a susţinut publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].