Prognoza meteo. Până la mijlocul lunii iulie cel mai cald va fi în sudul României

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în săptămâna 17-24 iunie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 1-8 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 8 – 15 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, au precizat meteorologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].