Biden a prezentat un nou plan de încetare a focului, propus de Israel

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că Israelul a propus un nou plan de încetare a focului în Gaza şi a cerut Hamas să accepte noua ofertă, afirmând că este cea mai bună modalitate de a pune capăt conflictului, scrie Reuters.

Imaginea articolului Biden a prezentat un nou plan de încetare a focului, propus de Israel

Biden a prezentat un nou plan de încetare a focului, propus de Israel

„Este timpul ca acest război să se încheie şi să înceapă ziua de după”, a declarat Biden.

Noua propunere pe care Biden a prezentat-o vineri este alcătuită din trei etape.

Prima ar fi o încetare a focului cu o durată de şase săptămâni. În această perioadă, forţele israeliene s-ar retrage din Gaza, iar ostaticii ar fi schimbaţi cu prizonieri palestinieni. Civilii palestinieni s-ar întoarce în Gaza, inclusiv în partea de nord a acesteia, iar 600 de camioane ar aduce zilnic ajutoare umanitare în Gaza, a declarat Biden.

În a doua fază, Hamas şi Israelul ar urma să negocieze termenii unei încetări permanente a ostilităţilor. „Încetarea focului va continua atâta timp cât negocierile continuă”, a spus preşedintele.

Cea de-a treia fază ar include un plan major de reconstrucţie pentru Gaza.

Propunerea a fost transmisă de Qatar către Hamas, a declarat Biden.

Preşedintele a făcut apel la cei din Israel care fac presiuni pentru un război „pe termen nelimitat” să se răzgândească. El a lansat şi un apel către militanţii Hamas să accepte această propunere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].