Donald Trump a anunţat că va face apel la verdictul pronunţat joi. Contracandidatul lui Joe Biden a fost găsit vinovat în toate cele 34 de capete de acuzare

Donald Trump a declarat vineri că va face apel la verdictul de joi, care a făcut din el primul preşedinte american condamnat pentru o infracţiune, deşi va trebui să aştepte până după pronunţarea sentinţei, pe 11 iulie, înainte de a face acest pas, scrie Reuters.

Imaginea articolului Donald Trump a anunţat că va face apel la verdictul pronunţat joi. Contracandidatul lui Joe Biden a fost găsit vinovat în toate cele 34 de capete de acuzare

Donald Trump a anunţat că va face apel la verdictul pronunţat joi. Contracandidatul lui Joe Biden a fost găsit vinovat în toate cele 34 de capete de acuzare

Trump şi-a repetat acuzaţiile potrivit cărora procesul a fost o încercare de a împiedica revenirea sa la Casa Albă şi a avertizat că acesta a arătat că niciun american nu este la adăpost de urmărirea penală motivată politic.

„Dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui”, a spus Trump într-un discurs de 33 de minute. Aplaudat de susţinători, Trump, candidatul republican la alegerile din 2024, nu a răspuns la nicio întrebare din partea reporterilor.

Un juriu format din 12 membri l-a găsit pe Trump vinovat joi de ascunderea, în documente, a unei plăţi către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016. Fostul preşedinte voia ca aceasta să păstreze tăcerea despre o presupusă relaţie sexuală pe care ar fi avut-o cu el în 2006.

Sentinţa este stabilită pentru 11 iulie, cu câteva zile înainte ca Partidul Republican să-l nominalizeze oficial pe Trump pentru funcţia de candidat pentru alegerile din 5 noiembrie. Trump a negat toate acuzaţiile din proces şi ar putea să facă recurs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].