Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34 de capete de acuzare. Remarci dure la adresa judecătorului şi critici despre conducerea Biden

Donald Trump va face apel la decizia juriului

În timpul discursului său, care a ţinut 40 de minute, Trump a susţinut din nou cu tărie că a fost condamnat pe nedrept şi a spus că va face apel la verdictul de vinovăţie al juriului. „Vom face apel la această înşelătorie. Vom face apel pentru multe lucruri diferite”, a spus Trump.

Referindu-se la judecătorul Juan Merchan, Trump a spus: „Nu ne-a permis să avem martori, nu ne-a permis să vorbim, nu ne-a permis să facem nimic. Judecătorul era un tiran”.

Joe Biden, în vizorul acuzaţiilor. Trump: „Totul vine de la Casa Albă”

La conferinţă, Trump a lansat critici dure şi la adresa lui Joe Biden, acuzându-l că a orchestrat condamnarea sa la New York.

„Totul vine de la Casa Albă. Escrocul Joe Biden, cel mai rău preşedinte din istoria ţării noastre. Este cel mai rău preşedinte din istoria ţării noastre, cel mai incompetent. (…) Ca să înţelegeţi, toate acestea sunt făcute de Biden şi de oamenii lui… iar asta este făcut de Washington şi nimeni nu a mai văzut aşa ceva”, a declarat acesta în timpul conferinţei de presă, potrivit The Guardian

Trump consideră că nu a făcut nimic greşit

Donald Trump spune că cele 34 de capete de acuzare de falsificare a registrelor de afaceri pentru care a fost condamnat joi sună mai rău decât sunt.

„Falsificarea înregistrărilor de afaceri – asta sună atât de rău, pentru mine sună foarte rău”, a declarat Trump, notează CNN. 

Dar Trump a contestat această caracterizare a infracţiunilor sale, spunând că a avut o cheltuială legală – plata avocatului Michael Cohen – şi că aceasta a fost documentată ca fiind o cheltuială legală.

Fostul preşedinte al SUA consideră că procesul a fost „foarte nedrept”

Fostul preşedinte Donald Trump a calificat procesul drept „foarte nedrept” în timpul conferinţei de presă, scrie CNN.

 

„În ceea ce priveşte procesul în sine, a fost foarte nedrept. Nu ni s-a permis să ne folosim expertul electoral în nicio circumstanţă. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu unii dintre martorii care erau de partea noastră, au fost literalmente crucificat de acest om”, a spus el.

Trump: „Un lucru foarte trist care se întâmplă cu ţara noastră”

Cazul banilor tăinuiţi ar fi trebuit să fie un „non-caz”, spune Trump, acuzându-l pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, pentru că l-a adus în instanţă.

Trump condamnă din nou cazul şi hotărârea, calificând-o drept „un lucru foarte trist care se întâmplă cu ţara noastră”.

Dar, spune Trump, este „onorat să fie implicat”, notează BBC. 

„Acest lucru este mai mare decât mine”, spune Trump

Trump spune că nu este singurul newyorkez ale cărui dosare de afaceri ar putea provoca probleme legale.

Fostul preşedinte spune că, dacă ar cerceta registrele de afaceri ale „oricui din acest oraş”, ar putea găsi lucruri care ar putea să nu placă procurorilor, relatează BBC

„Acest lucru este mai mare decât Trump, mai mare decât mine, mai mare decât preşedinţia mea”, spune el.

Trump a adus critici familiare

Trump spune că „oameni răi” sunt responsabili pentru condamnarea sa şi repetă afirmaţia că judecătorul a fost „în conflict”

„Dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui”, a declarat vineri Donald Trump, la o zi după condamnarea sa pentru 34 de capete de acuzare în procesul penal privind banii tăinuiţi, notează CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].