Hamas, reacţie după planul de încetare a focului prezentat de Biden

Hamas, despre care Biden a spus că a primit propunerea din partea Qatarului, a emis o declaraţie în care a reacţionat pozitiv.

Hamas a spus că este gata să se angajeze „în mod pozitiv şi constructiv” cu orice propunere bazată pe o încetare permanentă a focului, retragerea forţelor israeliene, reconstrucţia Gaza, întoarcerea celor strămutaţi şi un acord „autentic” de schimb de prizonieri dacă Israelul „îşi anunţă în mod clar angajamentul faţă de un astfel de acord”.

De asemenea, Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta a autorizat echipa sa de negociere să prezinte acordul, „insistând în acelaşi timp că războiul nu se va încheia până când nu vor fi atinse toate obiectivele sale, inclusiv returnarea tuturor ostaticilor noştri şi distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas”.

Separat, armata israeliană a declarat că forţele sale au încheiat operaţiunile în zona Jabalia din nordul Fâşiei Gaza după zile de lupte intense, în timp ce sondează mai departe în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pentru a ţinti ceea ce ei spun că este ultima mare redută a Hamas.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că Israelul a propus un nou plan de încetare a focului în Gaza şi a cerut Hamas să accepte noua ofertă, afirmând că este cea mai bună modalitate de a pune capăt conflictului, scrie Reuters.

Noua propunere pe care Biden a prezentat-o vineri este alcătuită din trei etape.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].