Recomandările unui medic pentru deschiderea şcolilor. Cum s-ar putea diminua riscul infectării cu COVID-19 în clase

Măsurile de distanţare după deschiderea şcolilor trebuie să existe, orele să fie mai scurte, clase aerisite, iar părinţii trebuie să fie responsabili să nu îşi ducă la şcoală copiii care au simptome de infecţii respiratorii, consideră managerul Spitalului „V. Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea.

Întrebat vineri la Digi24 cum crede că vor evolua lucrurile după deschiderea şcolilor, medicul a spus că, după data de 14 septembrie, dacă problema va fi tratată cu seriozitate şi responsabilitate, va fi „poate” o uşoară creştere.

„Dar trebuie să ne gândim că acei copii, marea lor majoritate, sunt asimptomatici. De la grădiniţă şi de la şcoală îi vor aştepta bunicii, care au diferite boli. Riscul de transmitere în masă la vârstnici este foarte crescut. Trebuie să avem acele măsuri de distanţare fizică, de purtat măşti, de aerisit clasa. Trebuie cumva clasele să nu mai fie supraaglomerate, ora să fie mai scurtă şi să se facă acel triaj minim epidemiologic cu care înainte de ’90 noi am fost fost obişnuiţi, în sensul în care părinţii să fie responsabili, să nu îşi ducă la şcoală copiii care sunt răciţi, medicul de şcoală sau asistentul de şcoală să facă acel triaj epidemiologic şi pedagogul să vadă dacă acei copii prezintă semne de infecţii respiratorii”, a declarat Cristian Oancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].