Politicianul favorit să o înlocuiască pe Angela Merkel şi-a făcut propria descriere. Armin Laschet: Sunt un mix Merkel-Macron

Armin Laschet, liderul creştin democraţilor germani, şi-a descris stilul politic ca fiind un amestec din „sobrietatea” a Angelei Merkel şi „pasiunea” lui Emmanuel Macron pentru reformele europene, spunând că din punct de vedere geografic se simţea mai aproape de Paris decât de Berlin, relatează Politico.

Într-un interviu acordat joi la Forumul de la Bruxelles 2021, liderul Uniunii Creştin Democrate – care candidează la alegerile din septembrie pentru a o succeda pe Angela Merkel în calitate de cancelar german – a spus că are propriul său „stil Laschet”, care ia elemente atât de la liderii germani, cât şi de la cei francezi.

„Cred că sobrietatea Angelei Merkel a ajutat uneori”, a spus Laschet, adăugând: „În ceea ce priveşte problemele europene, am mai mult din pasiunea lui Macron. Poate că are legătură cu locul de unde vin. Dacă vii din Aachen, atunci Parisul este mai aproape de tine decât Berlinul ca distanţă”.

Macron a fost un puternic susţinător al unei mai mari integrări europene şi şi-a prezentat unele dintre propunerile sale în discursul său de la Sorbona din 2017. Merkel a reacţionat la majoritatea propunerilor lui Macron cu reticenţă, deoarece mulţi din cercurile conservatoare germane se tem că francezii doresc un buget comun pentru zona euro.

Cu toate acestea, Merkel şi Macron au cooperat îndeaproape anul trecut în ceea ce priveşte fondul de recuperare post pandemie de 750 miliarde de euro al UE, care a fost apreciat ca un mare pas către o mai mare integrare economică.

Armin Laschet a mai spus la Forumul de la Bruxelles 2021 că „după pandemie, avem nevoie de o nouă dinamică” în Europa. Referindu-se la Conferinţa privind viitorul Europei, creată pentru a discuta despre schimbările potenţiale ale tratatelor UE. Schimbările sunt puternic împinse de Macron.

„Îmi pot imagina modificări ale tratatelor”, a spus Laschet, argumentând că UE ar trebui să obţină puteri mai mari pentru a combate terorismul internaţional şi criminalitatea transfrontalieră.

El a adăugat că o abordare europeană comună „vine întotdeauna înaintea gândirii naţionale”, spunând: „În opinia mea, un cancelar german, dacă este trezit la ora 4 dimineaţa şi există o criză, trebuie să se gândească imediat: Cum o rezolvăm la nivel european?”

Laschet a căutat, de asemenea, să ofere o calea spre “o pace” cu la Polonia şi Ungaria, care sunt într-o luptă cu Bruxellesul.

El a spus că UE ar trebui să „semnaleze că statele din Uniunii Europene sunt pe picor de egalitate şi asta pentru că există o mare sensibilitate, mai ales în statele din fostul Pact de la Varşovia, deoarece ideea libertăţii a fost conectată cu ideea independenţei naţionale.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].