Turcia este de acord să susţină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marţi că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei şi Suediei la NATO, în prima zi a summitului alianţei care are loc în capitala spaniolă Madrid, relatează Reuters.

Preşedintele finlandez Niinisto Niinisto a declarat că acest progres a avut loc după ce cele trei ţări au semnat un memorandum comun “pentru a-şi extinde sprijinul deplin împotriva ameninţărilor la adresa securităţii fiecăreia dintre ele”.

Anunţul a fost făcut oficial şi de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, care a precizat că miercuri liderii alianţei vor lua decizia de a invita cele două state.

Turcia a blocat iniţial solicitările Suediei şi Finlandei de a adera la alianţa militară occidentală, acuzându-le că susţin grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].