Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas

Îndemnul lui Macron a fost făcut în cadrul unor discuţii telefonice, conform AFP.

„Preşedintele l-a încurajat pe premierul Netanyahu să finalizeze cu succes aceste negocieri care ar putea duce la eliberarea ostaticilor, la protejarea civililor prin încetarea focului şi la o dezescaladare regională”, a precizat preşedinţia franceză într-un comunicat.

Premierul Benjamin Netanyahu ar fi ripostat duminică la criticile miniştrilor de extremă dreapta privind ritmul operaţiunilor israeliene din Gaza, spunându-le membrilor cabinetului său că „nimeni nu trebuie să-mi spună ce să fac sau cum să fac”.

Potrivit presei ebraice, premierul a declarat că „lucrurile se întâmplă şi se vor întâmpla” şi că „aşteaptă unitate de la această masă”, relatează Times of Israel.

După ce ministrul apărării Yoav Gallant a anunţat, în timpul şedinţei săptămânale a cabinetului, că o operaţiune israeliană la Rafah – ultimul bastion rămas al Hamas în sudul Fâşiei Gaza – este aproape, o serie de miniştri de extremă dreapta ar fi atacat modul în care guvernul gestionează conflictul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].