Războiul din Ucraina, ziua 281. Zelenski: „Să sperăm că războiul se va termina în lunile următoare”

 

UPDATE 2:59 – Pentagonul acordă lui Raytheon un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru livrarea de rachete sol-aer în Ucraina

Armata SUA a acordat, pe 30 noiembrie, un contract de 1,2 miliarde de dolari companiei Raytheon Technologies pentru şase sisteme naţionale avansate de rachete sol-aer (NASAMS) pentru Ucraina, a declarat Pentagonul într-un comunicat publicat online. Ucraina a primit primele două sisteme de apărare aeriană NASAMS la începutul lunii noiembrie, care sunt deja folosite pe câmpul de luptă.

 

 

UPDATE 1:57  – CNN: SUA iau în considerare extinderea semnificativă a pregătirii forţelor ucrainene

Extinderea antrenamentului ar include instruirea a 2.500 de soldaţi ucraineni lunar la o bază americană din Germania, relatează CNN, citând mai mulţi oficiali americani. 

 

UPDATE 1:37  – Kuleba şi omologul danez discută sprijinul pentru Ucraina, planul de pace

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a discutat pe 30 noiembrie despre sprijinul pentru Ucraina şi eforturile de implementare a formulei de pace a preşedintelui ucrainean Zelenski cu ministrul danez de Externe Jeppe Kofod, a scris Kuleba pe Twitter.

 
UPDATE 12:49 – Germania şi Norvegia cer NATO să protejeze infrastructura subacvatică pe fondul atacurilor asupra conductelor de gaz Nord Stream

Prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Stoere şi cancelarul german Olaf Scholz, într-un discurs din 30 noiembrie, au declarat că vor cere NATO să protejeze infrastructura subacvatică a Europei în urma presupuselor atacuri asupra gazoductului Nord Stream, relatează Reuters. 

Ştirea iniţială –  12:07 – Zelensky: „Să sperăm că războiul se va termina în lunile următoare”

Preşedintele ucrainean şi-a exprimat speranţa că războiul se va încheia „în următoarele luni” în timpul unui interviu la New York Times DealBook Summit din 30 noiembrie. Zelenski a subliniat că războiul se va încheia „când fie Ucraina câştigă, fie Rusia decide să se oprească”, trabsmite Kyiv Independent

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].