COMENTARIU Lelia Munteanu: Foamea va salva lumea

„Adu-ţi aminte de noi”, îi aud uneori că strigă de departe. Şi atunci mă obligă să aprind lampa – o lampă verde, pe care trebuie doar să sufli. Îmi  apare atunci, ca pe un ecran răsturnat, un episod din peroraţiile lor aberante.

Într-o zi, de pildă, motanul s-a trezit făcând pe Idiotul, unul deloc dostoievskian. Se învârtea în jurul cozii, strigând: „Foamea va salva lumea!”.

Nu adevărul, nu blândeţea, nu credinţa, nu compasiunea. Nici frica.

Le-a luat pe rând: „Adevărul tocmai a fost îngropat de fakenews. Blândeţea? Când aud de blândeţe, îmi vine să scot ghearele! Credinţa a trecut lumea prin foc şi sabie! Compasiunea e un cuvânt bun pentru simposioane. Frica ar putea fi, până nu se transformă în panică. Rămâne foamea. Ea te face să iei toporul, să pui mâna pe o canistră de benzină, să faci o baricadă în stradă şi chiar să te ridici din pat”…

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].