Prăbuşirile din sectorul imobiliar european au atras atenţia investitorilor care caută chilipiruri

Blackstone a investit mai mult în imobiliarele europene decât în orice altă regiune în 2023, în condiţiile în care cel mai mare proprietar de proprietăţi comerciale din lume a cules chilipiruri din cauza turbulenţelor de pe piaţă şi a vânzătorilor în dificultate.

Tranzacţiile imobiliare s-au prăbuşit în acest an, deoarece creşterile puternice ale ratelor dobânzilor au pus la grea încercare un sector care se bazează foarte mult pe datorii ieftine. Volumul tranzacţiilor a scăzut la jumătate în al treilea trimestru, potrivit datelor MSCI.

Blackstone şi-a redus cheltuielile totale pentru noi investiţii imobiliare de la aproximativ 47 de miliarde de dolari în 2022 la aproximativ 9 miliarde de dolari în primele trei trimestre din 2023. În mod neobişnuit, însă, a alocat peste 55% din investiţiile sale globale către active europene, inclusiv în Marea Britanie. În mod normal, grupul investeşte cel mai mult în SUA şi, de obicei, ar aloca 20-30% pentru proprietăţi imobiliare europene.

Schimbarea sugerează că oportunităţile de cumpărare apar mai devreme în Europa, pe măsură ce investitorii imobiliari navighează în recesiunea cauzată de ratele mai mari.

Proprietarii puternic îndatoraţi, inclusiv companiile publice şi investitorii privaţi, simt o presiune tot mai mare pentru a vinde active pentru a plăti datoriile, iar unii se confruntă cu scadenţe ale datoriilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].