FIFA şi UEFA caută răspunsuri pe fondul unei anchete de corupţie în Federaţia Spaniolă de Fotbal

Secretarul general al FIFA, Mattias Grafstrom, şi secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, i-au trimis o scrisoare comună lui Pedro Rocha, preşedintele comitetului de conducere al RFEF, în care îşi exprimă îngrijorarea şi solicită mai multe informaţii, relatează Reuters.

În scrisoare, atât FIFA, cât şi UEFA au întrebat RFEF despre natura acuzaţiilor, precum şi cine este investigat.

Săptămâna trecută, RFEF a concediat doi directori despre care a spus că ar avea legătură cu o anchetă de corupţie. Poliţia a percheziţionat sediul central al RFEF şi un apartament aparţinând fostului său preşedinte, Luis Rubiales, în timp ce şapte persoane au fost arestate în cadrul unei anchete de corupţie privind o afacere de mai multe milioane de euro pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

FIFA şi UEFA au solicitat, de asemenea, informaţii cu privire la următorii paşi ai investigaţiei şi la măsurile care se aşteaptă să fie luate.

Spania este una dintre ţările co-organizatoare ale Cupei Mondiale din 2030, alături de Portugalia şi Maroc, dar RFEF s-a confruntat cu o serie de probleme în afara terenului în ultima perioadă. În septembrie, Rubiales a demisionat din funcţia de preşedinte al RFEF, iar o lună mai târziu a fost interzis de FIFA din toate activităţile fotbalistice timp de trei ani pentru că ar fi sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso fără consimţământul acesteia după triumful Spaniei la Cupa Mondială feminină.

Rubiales a susţinut că a fost un gest consimţit, dar un procuror de la Înalta Curte din Spania cere o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru fostul preşedinte al RFEF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].