Microsoft şi OpenAI au un proiect de 100 de miliarde de dolari care include un supercomputer

The Information a relatat că Microsoft ar urma să fie responsabilă de finanţarea proiectului, care ar fi de 100 de ori mai costisitor decât unele dintre cele mai mari centre de date actuale, citând surse implicate în proiect.

Următoarea actualizare majoră a OpenAI în privinţa inteligenţei artificiale ar urma să fie lansată la începutul anului viitor, potrivit raportului, adăugând că directorii Microsoft doresc să lanseze Stargate încă din 2028.

Supercomputerul propus, cu sediul în SUA, ar fi cel mai mare dintr-o serie de instalaţii pe care companiile doresc să le construiască în următorii şase ani.

The Information a atribuit costul provizoriu de 100 de miliarde de dolari unei persoane care a vorbit cu directorul general al OpenAI, Sam Altman, despre acest lucru şi unei persoane care a vizualizat unele dintre estimările iniţiale de costuri ale Microsoft. 

Altman şi angajaţii Microsoft au împărţit supercomputerele în cinci faze, Stargate fiind a cincea şi ultima fază. Microsoft lucrează la un supercomputer mai mic, din a patra fază, pentru OpenAI, pe care intenţionează să îl lanseze în jurul anului 2026.

“Planificăm întotdeauna pentru următoarea generaţie de inovaţii în materie de infrastructură necesare pentru a continua să împingem limitele capacităţilor inteligenţei artificiale”, a declarat Frank Shaw, un purtător de cuvânt al Microsoft.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].