România marchează astăzi 20 de ani de la intrarea în NATO. Mesajul premierului

„Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În cei 20 de ani de apartenenţă la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei respectându-şi angajamentele de securitate în zona Mării Negre”, spune, vineri, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul spune că România va continua să fie un actor influent şi constructiv în interiorul NATO în vederea consolidării şi dezvoltării alianţei în aşa fel încât garanţiile de securitate colectivă să asigure românilor stabilitatea şi siguranţa de care au nevoie pentru dezvoltarea României.

Statul român a primit invitaţia de a deschide negocierile de aderare la Alianţă în anul 2002, la Summitul de la Praga⁠, împreună cu Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia.

România a devenit membru al Organizaţiei Tratatului Atlantincului de Nord, odată cu depunerea instrumentului de aderare la organizaţie la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la Washington, D.C., la 29 martie 2004. Ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul NATO a avut loc la 2 aprilie 2004.

În fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie se sărbătoreşte „Ziua NATO în România”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].