Un fost cancelar german, prieten cu Putin, spune cum s-ar putea încheia războiul din Ucraina: Poate că acest lucru ne poate ajuta să găsim o soluţie

Declaraţia fostului cancelar a fost făcută în cadrul unui interviu publicat joi, acesta considerând că negocierile cu preşedintele rus Vladimir Putin ar putea fi singura modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina, notează Deutsche Welle.

,,Am lucrat împreună în mod sensibil timp de mulţi ani. Poate că acest lucru încă ne poate ajuta să găsim o soluţie negociată; nu văd altă soluţie”, a declarat el pentru agenţia germană de presă DPA.

Afirmaţia vine în contextul în care fostul cancelar menţine o prietenie strânsă cu liderul de la Kremlin încă din anul 1998, atunci când Schröder a devenit cancelarul Germaniei. Totodată, cu ocazia alegerilor din Rusia din anul 2012, el l-a numit pe Vladimir Putin un ,,democrat fără cusur”, în ciuda neregulilor semnificative semnalate în cadrul scrutinului.

În cadrul interviului, acesta a mai declarat că nu vrea să uite ,,evenimentele pozitive” cu Putin de-a lungul relaţiei lor în politică.

În plus, deşi a descris atacul rusesc asupra Ucrainei drept o ,,greşeală fatală”, Schröder nu s-a dezis de actul liderului de la Kremlin.

Potrivit agenţiei dpa, Schröder continuă să lucreze pentru companiile ruseşti majoritare ale gazoductelor Nord Stream care traversează Marea Baltică, deşi actualul cancelar german, Olaf Scholz, i-a cerut să demisioneze din toate companiile ruseşti încă de acum doi ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].